رنگ ساختمانی اپوکسی

رنگ ساختمانی اپوکسی

 

رنگ‌ ساختمانی اپوکسی چیست و چه مزایایی دارد؟ در این مقاله از ایستا پلیمر شریف به بررسی این موضوع میپردازیم. را از یک منظر می‌توان به دو دسته رنگ پایه حلال (حلال‌های آلی) و پایه آبی تقسیم کرد. استفاده از رنگ اپوکسی پایه آب به دلیل مواد آلی فرار کم، زمان خشک شدن سریع، عدم بو، دوام عالی و حفظ فام در طی زمان اهمیت دارد و نسبت به رنگ‌های پایه آلی و رنگ سنتی بسیار قابل توجه است.
رنگ‌ها انواع گوناگونی دارند؛ رنگهای مدرن پلی یورتان، اپوکسی، آکریلیک‌ها و … است که هر کدام خواص منحصر به فردی دارند. در این مقاله به بررسی رنگ ساختمان اپوکسی می‌پردازیم. رنگ ساختمانی پر مصرف‌ترین رنگ می‌باشد. استفاه از کفپوش اپوکسی در ساختمان یکی از گزینه‌های موجود است. یکی از ویژگی‌های مهم رنگ ساختمانی قابلیت شستشوی آسان و عدم کدر شدن آن است.

بنابراین در برخورد با آب نباید مقاومت خود را از دست دهند. همچنین سرعت بالای اجرا و خشک شدن را داشته باشند. رنگ‌های پلیمری یا پلاستیکی بر روی گچ نو ساختمانی که سطح هموار داشته باشد نیز به بتونه کشی کامل سطح یا همان ماستیک نیاز ندارد.

سرعت بالای اجرای رنگ ساختمانی اپوکسی

رنگ‌های پلیمری نسبت به رنگ‌های سنتی و روغنی سرعت اجرای بالاتری دارد و فاقد بوی تند است. رنگ پلاستیکی دارای پوشرنگ نیم پلاستیک و پلاستیک مات است. این پوشرنگ پلاستیکی قابل شستشو است و بر روی سطوح گچی و سیمانی قابلیت اجرا دارد. آنها می‌توانند بر پایه آب باشد یعنی نیاز به حلال آلی ندارد؛ بنابراین از لحاظ سلامتی و محیط زیستی بسیار مناسب است.

رنگ ساختمانی اپوکسی خود انواع گوناگونی دارد که می‌توان به رنگ رویه اپوکسی با هاردنر پلی آمید مات، نیمه مات و براق و رنگ میانی اپوکسی پلی آمیدی یا پرایمرهای فنولیک، اکسید آهن زینک ریچ سه جزئی اشاره کرد. در کل، اپوکسی‌ها دو نوع سخت کننده (هاردنر) پلی آمین و پلی آمید دارند. هر نوع هاردنر نیز ویژگی خاصی به رنگ اپوکسی می‌بخشد. هاردنر پلی آمید پایداری بیشتری در برابر آب و هوای مرطوب دارد و منعطف می‌باشد. همچنین چسبندگی آن به سطوح بیشتر است اما مقاومت آن کمتر است. این در حالیست که، هاردنر پلی آمین، مقاومت شیمیایی بهتری در برابر اسید، باز و مواد شیمیایی از جمله حلال‌های نفتی دارد

نمای بیرونی اپوکسی

با توجه به اینکه اگر برای نمای بیرونی ساختمان رنگ اپوکسی بخواهد استفاده شود به دلیل اینکه سطح زیرین آن اکثرا از نوع سیمان است، و دارای مقادیری از گاز دی اکسید کربن و مواد قلیایی است بهتر است از رنگ اپوکسی بر پایه‌ی هاردنر پلی آمینی استفاه کرد که دارای مقاومت شیمیایی بهتری می‌باشد. همچنین به دلیل ذات چسبندگی عالی اپوکسی در نمای داخلی ساختمان انتخاب مناسبی است؛ زیرا پیوندهای محکمی که برقرار می‌کند از ترک خوردن زود هنگام و کاهش عمر مفید آن جلوگیری می‌کند. اصولا خواص رنگ و کفپوش اپوکسی و پلی یورتان بسیار شباهت دارد. اما پلی یورتان مقاومت بالایی در برابر اشعه ماوراءبنفش دارد و گران قیمت‌تر است؛ بنابراین اگر برای نمای داخل ساختمان نیاز به رنگ باشد، استفاده از اپوکسی بهتر است؛ زیرا قیمت کمتری دارد و نیاز به مقاومت بالا در برابر اشعه خورشید را ندارد. تنوع بالای رنگ اپوکسی باعث می‌شود توجه زیادی به آن شود و در کاربری ساختمان حائز اهمیت باشد.

 

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *