کفپوش پلی یورتان صنعتی
مزایای استفاده از کفپوش پلی یورتان صنعتی
اینکه کفپوش پلی یورتان صنعتی چیست و نسبت به سایر کفپوش ها چه مزایایی دارد موضوع این مقاله سایت ایرانیان ایستا پلیمر شریف است. استفاده از کفپوش مناسب در صنایع مختلف مانند صنایع نظامی، پتروشیمی، نیروگاهها، فرودگاه و بیمارستانها به دلیل نیاز به مقاومت مکانیکی، فشاری و سایشی مورد نیاز است.
کفپوش پلی یورتان دو جزئی از پلی ال و بخش های سخت ایزوساناتی بدون هیچگونه حلالی تهیه میشود. این نوع از کفپوش خواص الاستیسیته بالا، مقاوم در برابر ترک و پارگی و مقاوم در برابر ضربه میباشد. با توجه به اینکه کفپوش پلی یورتان صنعتی مقاومت اشعه یو وی در آن بیشتر از کفپوش اپوکسی است در محیط های باز مانند سالنهای ورزشی و پارکینگهای رو باز میتوان استفاده کرد. با توجه به خواص گستردهای که پلی یورتانها دارد کاربرد این کفپوشها نیز بسیار متنوع هستند. در واقع از الاستومرهای نرم در محیطهای ورزشی و از کفپوش پلی یورتان صنعتی سختتر در پارکینگها میتوان بهره برد. این کفپوش در صورت اجرای کفپوش پلی یورتان خودتراز هستند. به عبارت دیگر به صورت خودکار سطح صاف و صیقل پیدا می کند.
چرا کفپوش پلی یورتانی در صنعت اهمیت دارد؟
کفپوش های سنتی مانند پوششهای قیری و یا همان آسفالتها مقاومت شیمیایی پایینی دارد. سطحهای سیمانی یا بتنی با توجه به خاصیت قلیایی بتن و سیمان و وجود ناخالصیهایی از جنس فلزی در معرض مواد شیمیایی تخریب میشود. سطح بتن نیز شکننده میباشد در نتیجه در عبور و مرور زیاد حالت مواج و نامطلوب پیدا میکند. تعمیرات این موارد نیز هزینه بالایی دارد. در نتیجه استفاده از کفپوش صنعتی پلی یورتان به دلیل مقاومت شیمیایی و فیزیکی بهترین انتخاب است.
به طور کلی کفپوش پلی یورتان صنعتی در تعمیرگاهها، انبار، سردخانه، کارخانه، دامپروری، داروسازی، بیمارستان، نساجی، پارکینگ طبقاتی، مراکز بهداشتی و هتلها به کار می رود. با توجه به کاربرد در هر یک از محیطهای مذکور ملاحظات لازم برای انتخاب بهترین کفپوش باید مدنظر قرار گیرد. برای مثال، با توجه به اینکه در برخی از صنایع مانند صنایع غذایی کف سالن با موادی خورنده مانند اسیدهایی نظیر پلی لاکتیک اسید در ارتباط است کفپوش پلی یورتان به دلیل مقاومت بالای شیمیایی بهترین گزینه می باشد.
زمان پخت در کفپوشها در اجرایی شدن آن مهم است. کفپوش صنعتی پلی یورتان این خاصیت را دارد که زمان پخت یا همان Curing در آنها کم یا زیاد شود. پس اگر محدودیت زمانی برای اجرا نیاز باشد می توان از کفپوش صنعتی پلی یورتانی که زمان پخت آن کاهش یافته است استفاده کرد. این نوع از کفپوشها ترکیب ضخیمی دارد پس باید در لایه نازکی اعمال شود. کفپوش پلی یورتان صنعتی بر پایه آکریلیک ظاهری بهتر از پایه روغنی دارد و سریعتر خشک میشود. این نوع کفپوش به دلیل چسبندگی عالی بر روی سطحی همچون بتن، آسفالت، موزاییک و فلز گزینه بسیار خوبی است.
مراحل نصب کفپوش پلی یورتان برای مصارف صنعتی
کفپوش های پلی یورتان صنعتی دارای مراحلی برای نصب هستند که به شرح زیر است:
- آماده سازی سطح از هر گونه گرد و غبار و چربی زدایی
- اعمال پرایمر جهت نفوذ در سطح و افزایش چسبندگی
- اجرای ماستیک پلی یورتان برای ترمیم پستی و بلندی
- اجرای لایه خودتراز شونده که از ویژگی بارز و خوب کفپوش پلی یورتانی می باشد.
باید در نظر داشت که بخش نرم و سخت(پلی ال و ایزوسیانات) به مدت مطلوب (حدودا سه دقیقه) به طور کامل اختلاط یابد. از نبود گرد و غبار باید اطمینان داشت. رزین از حرارت و جرقه و شعله دور باشد. شکل زیر مراحل کفپوش پلی یورتانی را نشان میدهد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.