اجرای رنگ پلی اورتان
اجرای رنگ پلی یورتان و اپوکسی از جمله خدمات حرفه ای ایستا پلیمر شریف است. استفاده از پوشش و رنگها به خصوص رنگهای پلیمری دارای مراحلی است که باید به دقت آن را اجرا کرد. اگر اجرای آنها به درستی انجام گیرد، بهترین کارایی و عمر مفید طولانی را خواهد داشت. یکی از رنگهای کاربردی و مهم پلیمری، رنگ پلی اورتان است. آنها طیف گستردهای از کاربردها را دارند؛ زیرا دارای دو بخش نرم و سخت هستند که گروههای مختلفی از دی ایزوسیانات و دی ال با خواص مختلف میتواند در آن سنتز شود.
با توجه به اینکه خواص رنگهای پلیمری بسیار زیاد است اجرای آنها اهمیت دارد. اجرای رنگ پلی اورتان دارای مراحلی است. دقت شود که رنگ پلی اورتان خاصیت اشتعال پذیری دارد و باید به دور از عوامل آتش زا قرار گیرد. همچنین به دلیل عمر مفید کوتاه در شرایط انبارداری درب آنها باید کاملا پلمپ شده باشد. همچنین در انبارهایی با دمای ۲۵ درجه سانتیگراد و به دور از رطوبت باید نگهداری شود. حداکثر نگهداری آنها یک سال است.
آماده سازی سطح برای اجرای رنگ پلی یورتان
به طور کلی برای اجرای رنگ پلی اورتان، آماده سازی سطح و زیرسازی پوشش مورد نظر و آماده سازی رنگ پلی یورتان باید انجام شود.
ابتدا باید سطح عاری از هر گونه گرد و غبار و چربی باشد. خوردگیهای سطح پاک شود و سپس یک آستر مناسب با پرایمر را باید اعمال کرد.
برای استفاده از رنگ پلی یورتان باید رنگ پلی یورتان با هاردنرهای مخصوص با نسبتهای خاصی برای رسیدن به ویسکوزیته مشخص به خوبی اختلاط یابد. باید توجه داشت که به مقدار لازم رنگ را مخلوط کرد. به دلیل اینکه سرعت خشک شدن آن بسیار زیاد است. بهتر است برای یکنواختی سطح پوشش داده شده از روش اسپری استفاده کرد.
مراحل آماده سازی سطح
جزئیات مراحل آماده سازی سطح برای اجرای رنگ پلی اورتان به شرح زیر است:
۱٫ سمبه کاری:
بدان معنا که اگر در سطحی که رنگ آمیزی میشود میخکوبی شده است، باید سمبه کاری شود و سطح از این مواد عاری باشد.
۲٫ بتونه کاری:
برای از بین بردن تمامی خلل و فرج از روی سطح باید از یک نوع بتونه استفاده کرد که آن هم وابسته به نوع رنگ انتخابی است. در این صورت سطح همواری نسبت به قبل پدید میآید.
۳٫ سنباده زنی:
به دلیل بتونه کاری برای از بین بردن خلل و فرج، سطح بتونه با دیگر محلهای سطح امکان تفاوت سطح را دارد؛ بنابراین باید سطح به خوبی سنباده کاری شود و سطح یکنواخت ایجاد شود. امروزه دستگاههای سنباده زنی وجود دارد که از این طریق هم سرعت آماده سازی سطح بالا میرود و هم خستگی ناشی از نیروی انسانی کمتر است. در این مرحله زیرسازی آماده شده است و باید به رنگ آمیزی پرداخت. برای رنگ آمیزی هم مراحل زیر وجود دارد:
۴٫ مرحله آستری:
باید دقت شود که رنگ به اندازهای استفاده شود که شره نکند و از طرفی آنقدر کم نباشد که سطح زیرین دیده شود.
۵٫ مرحله سیلر:
این مرحله که مرحله اصلی رنگ آمیزی است؛ با پیستوله انجام میشود. این مرحله سبب از بین رفتن تمامی عیوب میشود.
۶٫ رنگ رویه:
اخرین مرحله رنگ میباشد که تکمیل کننده برای پوشش سطح است. نوعی از رنگ پلی یورتان، رنگ پودی است که برای اجرای آن باید از دستگاههای اتوماتیک با قابلیت پاشش استفاده کرد. سپس محصول رنگ آمیزی شده در کوره های حرارتی برای پخت کامل قرار میگیرد.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.