ماستیک پلی یورتان

ماستیک پلی یورتان

ماستیک پلی یورتان چیست؟

ماستیک پلی یورتان یا چسب پلی یورتان برای درزبندی و آب گیری سطوح استفاده میشود. پلی یورتان ها معجزه چند دهه اخیر در حوزه صنعت پلیمر هستند. تنوع گسترده پلی یورتان ها در صنایع مختلف سبب جذابیت آنها شده است. بعد از کفپوش اپوکسی که پوشش های بسیار خوبی بودند ، پوشش پلیمری با جنس پلی اورتان با عنوان کفپوش پلی یورتان غوغایی به پا کرده اند. ماستیک پلی یورتان از همین خانواده هاست و ترکیبی تک جزیی یا دو جزیی می باشد که چسبندگی و انعطاف پذیری بسیار بالایی به سطح بتن ، فلز و چوب دارد. ماستیک یا چسب پلی یورتان با توجه به کاربرد تنوع زیادی دارند. ماستیک پلی یورتان جهت پر کردن فضاهای خالی سطح و درزها کاربرد دارد.

 

چسب ماستیک پلی یورتان

 

انواع ماستیک پلی یورتان

به طور کلی ماستیک پلی یورتان در دو نوع تک جزئی و دو جزئی تولید میشود.

 

انواع چسب ماستیک پلی یورتان

 

ماستیک تک جزئی

ماستیک تک جزئی بر پایه پلی یورتان در حالت طبیعی به شکل خمیر است و پس از قرار گرفتن در برابر هوا و جذب رطوبت، حالت نیمه جامد و ارتجاعی به خود میگیرد. وجود حالت الاستیکی در این ماستیک موجب شده که استفاده از آن در درزگیری با مزایای بسیاری همراه باشد. از آنجایی که این ماستیک حالت الاستیکی دارد و چسبندگی سخت و صلبی ایجاد نمیکند، احتمال ترک خوردن بتن ها در صورت اعمال فشار و تنش به حداقل می رساند.

مدت زمان لازم برای سخت شدن ماستیک تک جزئی به عواملی چون میزان رطوبت هوا، دما، عمق و اندازه درز بستگی دارد، ولی به طور کلی این ماستیک با سرعت بالایی خشک می شود. مقاومت زیاد و قدرت چسبندگی بالا از جمله مزیت های ماستیک تک جزئی بر پایه پلی یورتان میباشد.

ماستیک دو جزئی

ماستیک دو جزئی پلی یورتان از ترکیب دو جزء تشکیل میشود. این دو جزء با نسبت مشخصی با یکدیگر مخلوط شده و محصولی با چسبندگی بسیار زیاد و با انعطاف پذیری بالا به وجود می‌ آورند. ماستیک دو جزئی پلی یورتان نسبت به ماستیک تک جزئی ارزانتر است، ضمن اینکه با افزودن برخی فیلرها به این ماستیک میتوان مقاومت آن را افزایش داد.

ماستیک دو جزئی پلی یورتان کاربردهای زیادی دارد و برای پر کردن درزها، اتصال قطعات و قالب گیری مورد استفاده قرار میگیرد. درزگیری بتن به صورت رنگی نیز از جمله کاربردهایی است که به این ماستیک اختصاص دارد. علاوه بر تولید ماستیک دو جزئی با رنگ های مختلف، امکان تولید این محصول با درجات گوناگون انعطاف پذیری نیز وجود دارد.

 

مزایای استفاده از ماستیک یا چسب پلی یورتان

ماستیک پلی یورتان یا پلی اورتان ترکیبی الاستیک بوده که مزایای متعددی دارد.

ماستیک یا همان چسب پلی یورتان با استفاده از دستگاه تفنگ مانند در فضای بین درزها اعمال میگردد.

مزایای ماستیک پلی یورتان عبارتند از:

  1. خواص الاستیسیته بسیار بالا
  2. چسبندگی بسیار زیاد به سطح بتن ، فلز و چوب
  3. مقاومت نوری بسیار بالا
  4. مقاومت شیمیایی بالا
  5. مقاومت سایشی بسیار زیاد
  6. مقاومت بالا در برابر رطوبت

 

کاربرد ماستیک پلی یورتان یا پلی اوره

همان طور که گفتیم کفپوش پلی یورتان امروزه علاقمندان بسیاری پیدا کرده است و یکی از کاربردهای مهم آن پوشش دهی و آب بندی سطوح مختلف و بزرگ است. اگر این سطوح کوچک باشد میتوانید ماستیک یا چسب پلی یورتان تهیه کنید و اقدام به درزبندی سطوح کنید.

از دیگر موارد استفاده ماستیک یا چسب پلی یورتان میتوان به موارد زیر اشاره کرد:

  • درز انبساطی و ژوئن های ساختمانی
  • آب بندی درزهای موجود
  • کانالهای انتقال آب
  • درز بندی و آب بندی لولها
  • درز بندی مخازن آب آشامیدنی
  • درز بندی تصفیه خانه های تب

 

اجرای ماستیک پلی یورتان

اجرای ماستیک یا چسب پلی یورتان با توجه به مشخصات این محصول و به شکل‌ های مختلف انجام میشود. معمولاً پیش از استفاده از ماستیک لازم است که سطح زیر کار تمیز شود، به طوری که هیچ اثری از گرد و غبار، آلودگی و چربی بر روی آن باقی نماند.

 

اجرای ماستیک

 

کلیه لوازم مورد نیاز برای اجرای ماستیک نیز باید عاری از هر گونه آلودگی باشند. در ادامه باید گوشه ها و لبه ها اصلاح شده و برای درزگیری و استفاده از ماستیک آماده شوند. لازم است که دمای بتن یا سطح مورد نظر در حدود ۲ تا ۳ درجه بیشتر از دمای محیط و رطوبت آن از ۴ درصد کمتر باشد.

برای بالا بردن میزان چسبندگی ماستیک از پرایمرهای مخصوص استفاده مشود. بهتر است سه ساعت بعد از خشک شدن پرایمر اجرای ماستیک آغاز شود. برای دستیابی به بهترین نتیجه رعایت نسبت عرض و عمق ضروری است.

معمولاً مقدار عرض دو برابر عمق در نظر گرفته میشود. ضمن اینکه بهتر است عرض درز بیشتر از ۴ سانتی متر نباشد. در ادامه میتوان ماستیک را اجرا نمود. در صورتی که از ماستیک دو جزئی پلی یورتان استفاده میشود، پیش از اجرا، جزء یک با  جزء دو و با نسبت مشخص مخلوط شده و سپس بر روی سطوح و مقاطع اجرا می‌ شود. در نهایت و پس از اجرای ماستیک یا چسب باید سطح کار با ابزارهایی چون ماله یا کاردک صاف و یکنواخت شود.

0 پاسخ

پاسخ دهید

میخواهید به بحث بپیوندید؟
مشارکت رایگان.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *