انواع پوشش ضد حریق
در این مقاله به بررسی انواع پوشش ضد حریق از جمله محصولات ایستا پلیمر شریف میپردازیم.
انواع پوشش ضد حریق به سه گروه تقسیم میشوند:
- مواد پاششی معدنی
- رنگهای منبسط شونده بر پایه پلیمری
- بوردها و پنلهای ضد حریق
بر خلاف روشهای معمول و فعال محافظت که از تجهیزات خاصی جهت اعلام و اطفا حریق استفاده میشود که این تجهیزات نیازمند توجه و کنترل دایم هستند، اما اجرای پوشش ضد حریق تنها یک مرتبه اجرا میشود. طراحی پوشش ضد حریق توسط آییننامههای بینالمللی مانند IBC، UBC و NFPA صورت گرفته و بهترین زمان جهت اجرای آن به هنگام نصب اسکلت فلزی میباشد.
این سیستمها از نظر اجرا به دو روش پاشش مصالح پوشش ضد حریق و روش اجرا پوشش ضد حریق خشک دستهبندی میشوند. پوشش ضد حریق خشک شامل پنلها، بوردها و غیره میباشد. روش پاششی نیز شامل مصالح پایه سیمانی، پایه گچی، به همراه ورمیکولایت و سایر مواد و رنگها و پوششهای منبسط شونده میباشند.
عملکرد پوشش های ضد حریق
پوشش ضد حریق با مواد معدنی پاششی بر پایه مواد معدنی نسوز بوده و دارای گرانولهای منبسط شده نیز میباشد. این مواد به دلیل مقاومت حرارتی بسیار بالا و ضریب رسانایی گرمایی پایین، روند انتقال حرارت را کاهش داده و باعث افزایش زمان فروپاشی سازه در حدود ۴ تا ۵ ساعت میشوند. پوشش مواد پاششی معدنی ضد حریق در برابر حریق سلولزی و هیدروکربنی بسیار مقاوم بوده و در سطوح داخلی و خارجی سازه فولادی و بتنی میتوانند مورد استفاده قرار بگیرند. از جمله ویژگیهای بارز این مواد میتوان به وزن پایین مصالح و در نتیجه کاهش بار مرده سازه، سهولت اجرا، مقاومت بسیار بالا در پیشگیری از افزایش آتش، مقاومت بالا در برابر شوک حرارتی و عدم ایجاد دود و گازهای سمی اشاره کرد. پوشش ضد حریق با مواد معدنی به دلیل اطمینان از صحت عملکرد و دقت اجرا از دو پوشش دیگر رایجتر است، همچنین از خواص مکانیکی و مقاومتی بالاتری نیز برخوردار میباشد.
محصول پیشنهادی: کفپوش اپوکسی
انواع پوشش مواد پاششی معدنی ضد حریق
- پوشش ضد حریق بر پایه ورمیکلوت
- پوششهای ضد حریق بر پایه گچ
- پوشش ضد حریق بر پایه مواد معدنی پشم سنگ
محصول پیشنهادی: کفپوش پلی یورتان
نوع دیگری از مواد ضد حریق، رنگهای منبسط شونده هستند. پوشش این رنگها عمدتاً بر پایه آب یا حلال میباشند. حداکثر ضخامت قابل اجرا برای این مواد ۶ میلیمتر است. این پوششها در درجه حرارت ۲۷۰ تا ۳۰۰ درجه سلسیوس به علت برخی واکنشهای شیمیایی، گازهای خنککننده آزاد و حدود ۲۰ برابر منبسط میشوند، در نتیجه ضخامت اولیه آنها بیشتر شده و یک لایه عایق ذغالی ایجاد میکنند و سازه را در برابر آتش محافظت میکنند. از مزایای این رنگها میتوان به ضخامت بالا و داشتن ظاهری زیبا اشاره کرد.
بوردها و پنلهای ضد حریق، از انواع پوششهای ضد حریق میباشند. بوردهای ضد حریق از مقاومت بالایی برخوردار بوده و در برابر رطوبت مقاوم هستند. بوردها انواع گوناگونی مانند گچ، منیزیم، فیبرهای سیمانی فشرده میباشند. از این بوردها میتوان در دیوارهای کاذب و دیوارهای داخلی و خارجی استفاده کرد. این مواد فضای کمی را اشغال میکنند. وزن آنها کم است به همین دلیل برش و نصب آنها راحت و آسان است.
از معایب این پوشش میتوان به قابل اجرا نبودن بر روی تیرها اشاره کرد. همچنین ترمیم و ساپورتگیری در آنها مشکل است.
پاسخ دهید
میخواهید به بحث بپیوندید؟مشارکت رایگان.